Projektas „Sveikatai palankūs maisto produktai ir valgymo kultūra“

Mokytojos Elona Petrošienė ir Giedrė Banelienė pakvietė šeštų klasių mokinius dalyvauti projekte „Sveikatai palankūs maisto produktai ir valgymo kultūra“.
Lietuvos rinkoje yra dar gana daug sveikatai nepalankių maisto produktų. Pastaraisiais metais daug kalbama apie neigiamą cukrų poveikį žmogaus sveikatai. Lietuvos gyventojų mitybos tyrimų duomenys rodo, kad gyventojai cukrų vartoja dažniau nei patariama, o vaikai jo suvartoja dar daugiau – net iki 400 proc., palyginti su patariama norna.
Maisto produktai, kuriuose yra daug paprastųjų angliavandenių (cukrų, gliukozės, fruktozės, maltozės, medaus, kukurūzų sirupo ir kt.), paprastai turi labai mažai kitų vertingų maisto medžiagų, todėl jie yra tik energijos šaltinis. Pamokose siekiama padėti lengviau pasirinkti sveikatai palankesnius maisto produktus ir užtikrinti sveiką mokinių mitybą.
Pamokoje mokiniai kalbėjo apie sveikatai palankius maisto produktus: daržovių ir vaisių, grūdinių produktų, ypač viso grūdo produktų, žuvies ir žuvies produktų, t. y. vartojimą. Atliko projektinį darbą „Paslėptas cukrus“.