^Atgal į viršų

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Kryptingas meninis ugdymas

Efektyvaus mąstymo centras

Sielovada

Pradinis ugdymas

Oxford university Press Resource Centre

Nuotolinė matematikos mokyklėlė

El. Dienynas

Partneriai

Projektas „Auginu gėlę 2018“

auginu gele2a ir 2c klasių mokiniai su mokytojomis Rasa Krivickiene ir Larisa Kolėdiene nusprendė, kad reikia papuošti mokyklos gėlynėlį augalais. Apgalvojo, kokie augalai tinkamiausi mūsų gėlių darželiui. Pasirinko serenčius, kurie yra ne lepūs ir galės žydėti vasarą, nes vaikučiai iškeliauja atostogų.
Norėdami susipažinti su augalėlių auginimo procesu, nutarė atsinešti sėklų. Sėklas ištyrė, jas apžiūrėdami, aptardami dydį, formą, spalvą. Kai kas net norėjo paragauti!
Tada, susiskirstę grupelėmis, pasiruošė lovelius, pripylė žemių. Žemes imti rankomis taip pat buvo nemažas iššūkis, nes vieni drąsiai jas lietė, kiti neapsiėjo be pirštinių.
Į paruoštus daiginimo lovelius patalpino sėkleles ir užbėrė žemėmis. Palaistė. Pastatė ant palangės ir laukė. Laukimas buvo ilgas. Visi nekantravo, bėgiodami ir stebėdami, kol pasirodys daigeliai. Daug džiaugsmo buvo kai sėklytės pradėjo dygti.
Išaugo stiebeliai, pradėjo augti ir pirmieji lapeliai. Mokiniai labai norėjo juos laistyti ir laistyti. Bet pasidomėjo, pasiklausinėjo tėvelių ir paklausė mokytojų, laistė tam tikru nustatytu laiku.
Vėliau augalus persodino į mažus vazonėlius po vieną. Matavo, glostė. Nes sužinojo, kad ir augalui reikia meilės ir šilumos, ne tik žemių, šviesos ir vandens.
Atėjus pavasariui savo gėlių darželį išravėjo, papureno žemę ir augalėlius išnešė iš klasių pasodinti lauke. Savo augalėlius susodino taip, kad įgautų formą 100. Juk šie metai yra „100 metų Atkurtai Lietuvai“!
Savo gėlių darželio augalėlius laistė, lankė, stebėjo, kaip jie stiebiasi į saulę. Tada atostogos! Po atostogų, susirinkę mokyklėlėn vėl lankė savo gėlytes, kurios gausiai žydi.
Smagu matyti savo užaugintus serenčius, kurie puošia mokyklos aplinką!

Erasmus+

Ugdymas karjerai

Informacinių technologijų centras

Visos teisės saugomos 2024  Kauno Juozo Urbšio katalikiška vidurinė mokykla