^Atgal į viršų

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Kryptingas meninis ugdymas

Efektyvaus mąstymo centras

Sielovada

Pradinis ugdymas

Oxford university Press Resource Centre

Nuotolinė matematikos mokyklėlė

El. Dienynas

Partneriai

Antrokai tapo mažaisiais tyrėjais

tyrinetojaiUgdymo dieną 2a ir 2c klasių mokiniai su mokytojomis Rasa Krivickiene ir Larisa Kolėdiene pradėjo mintimis apie rudenį, pasitelkę mąstymo įrankį PMI. Mokiniai reiškė nuostabias mintis, kad jiems patinka besisukantys spalvoti lapai, netgi lietus. Taip pat prisiminė medžius, žiūrėdami filmą apie medžius.
Mokinių laukė pirmoji įdomi užduotis apie Lietuvos medžių vaisius: kaštonus, giles ir kankorėžius. Jie juos skaičiavo, lygino, aptarinėjo, braižė diagramas, sprendė uždavinius.
Antroji užduotis buvo apie paprikas, labai įdomias daržoves. Ir ne apie bet kokias pirktas parduotuvėje, o savo pačių išaugintas paprikas! Tik maža paslaptis, kad per vasarą jas auginti padėjo mokytojos savo namuose. Mokiniai tyrinėjo, kaip atrodo augalai, kokios spalvos, kokios lapų ir vaisių formos. Nebijojo net ragauti. Panaudojo visus jutimo organus: uoslę, regą, lytėjimą ir skonį.
Trečioji užduotis buvo bandymas tirti lapus, nustatyti, kokiam medžiui jie priklauso. Labai pasisekė! Lapus, surinktus mokyklos kieme, atpažino visi! Gebėjo juos suskaičiuoti!
Ketvirtoji užduotis buvo mažoji viktorina. Daržovių dėlionė ir lapų herbariumai. Mokiniai, per nustatytą laiką, turėjo atlikti užduotį. Jie šaunuoliai! Visi dirbo greitai, tvarkingai ir teisingai!
Ši diena mokiniams buvo įdomi ir naudinga. Gamtoje jie jau gebės atpažinti medžius, jų lapus ir vaisius! Žinos, kad paprika gali būti ne tik saldi, bet ir aitri, aštri.

Erasmus+

Ugdymas karjerai

Informacinių technologijų centras

Visos teisės saugomos 2024  Kauno Juozo Urbšio katalikiška vidurinė mokykla